Zeg het woord ‘brood’ en je hebt een gesprek. Nooit eerder waren er zoveel meningen en werd er zoveel gezegd en geschreven over iets dat zo’n vast onderdeel is van onze dagelijkse voeding. En ja, nu schrijven wij er ook weer over. Want dat ‘vaste onderdeel’ roept nogal wat vragen op en is voor velen niet meer zo’n vanzelfsprekende smaakmaker bij het ontbijt of in de lunchtrommel. Sterker nog, brood lijkt imagoproblemen te hebben. Tijd voor wat helderheid. Lees verder
Goed, slecht, eten of laten staan… Hoe zit dat nou met E-nummers?
E-nummers, E-nummers, E-nummers. We hebben vermoedelijk meteen je aandacht, klopt? Iedereen vindt namelijk wel iets van deze onbetrouwbare, ongezonde en ongenode gasten in ons voedsel. Want zo worden ze veelal gezien. En daarmee zijn ze vaak het onderwerp van gesprek, discussie en vooral van onduidelijkheid. Lees verder
Fytinezuur. Feiten en fabels
We eten graag brood. Maar erover praten vinden we misschien wel net zo lekker. Omdat wij er bij The Bread Company, en dat durven we best te zeggen, aardig wat van weten. Zo ook over fytinezuur. Ken je het, dan ken je vast en zeker ook de verhalen en de mythes over dit bijzondere ‘zuurtje’. Niet? Dan is het zeker de moeite waard om even verder te lezen… Lees verder
Brood zoals het altijd al bedoeld was. Dat is hoe we ’t willen.
In Nederland eten we per persoon wel 60 kilo brood per jaar. Dat zijn wel 2.000 boterhammen! En daarmee lopen we in Europa ver voorop. We mogen ons dus met recht een broodland noemen. Maar we nemen geen genoegen meer met de ‘eenvoudige’ bruine boterham. We willen luxe, variatie, bijzondere smaken en vooral terug naar de basis. Lees verder